quoon

De woning van de maand

september 2018

Compacte laag-energie rijwoning.


Een compacte, laag-energie rijwoning waarbij voldoende ruimtelijkheid en lichtinval wordt geïntegreerd vormde het uitgangspunt.

Het concept voor deze woning is een split-level woning. De bureauruimte is een halve verdieping naar beneden gebracht, hierdoor is er een continue leefruimte mogelijk met zowel een visuele relatie met de tuin als met de straatzijde. De garage & inkom zijn aan de straatzijde georganiseerd. De leefkeuken is dubbelhoog voorzien en geeft een immens ruimtegevoel, een zeer ruim schuifraam geeft directe verbinding en uitzicht op de tuin. Enkele treden met overgedimensioneerde breedte verzorgen een vlotte verbinding tussen eetplaats en tuin/terras. De zithoek is boven de garage gelegen, is ook intiemer door de beperktere plafondhoogte, maar is visueel wel verbonden met de leefkeuken. De zithoek kijkt uit op een aangenaam, groen park aan de straatzijde. Op de bovenste verdieping zijn badkamer & slaapkamers georganiseerd. Royale glaspartijen geven licht & uitzicht op de groene zuidtuin of op het rustige & groene park aan de voorgevel. Een lichtkoepel boven de centrale traphal geeft nog een extra lichtinval in het centrale gedeelte van de woning en accentueert de trappenpartij.
De voor-en achtergevel zijn voorzien van strak gelijmd gevelmetselwerk. Grote glaspartijen zijn bewust geschrankt geplaatst en leveren zo een speels gevelbeeld op. Aan de achtergevel zijn de ramen gelijk geplaatst met de binnenbepleistering. Zwarte aluminium buitenkaders geven het geheel mee vorm. Dit geeft tevens de mogelijkheid om zonnescreens naadloos weg te werken in deze kaders. Aan de voorgevel zijn de raampartijen dan weer in het gevelvlak geplaatst, zodat er een strakke omkadering aan de binnenzijde ontstaat die een extra accent kan betekenen voor het interieur.

Moonarchitects - Edegem
www.moonarchitects.be

architect: Moonarchitects - Edegem

VORIGE WONINGEN VAN DE MAAND

Juni 2018: Architecturale eigenzinnigheid met traditionele materialen

Mei 2018: PRACHTIGE ECOLOGISCHE VERBOUWING IN HARMONIE MET DE LANDELIJKE OMGEVING

April 2018: VAN SCHUUR TOT MODERNE BEN-WONING

Maart 2018: Van donker rijhuis naar lichte gezinswoning

Februari 2018: CONCEPT WONING BILZEN

Januari 2018: Vrijstaande eengezinswoning - Haacht

Juli 2018: PRACHTIGE POOLHOUSE MET KLEIKLINKERS

Augustus 2018: KARAKTERVOLLE NIEUWBOUW

Oktober 2018: INGETOGEN BRUTALISME

November 2018: “Black Box relevation”

December 2018: TOTAALRENOVATIE RIJWONING

Blijf op de hoogte van onze laatste video's

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Quoon:

Video's tussen je favorieten plaatsen?

Dat kan! Maak een profiel aan op Quoon.be en al je favoriet video's worden opgeslagen in je profiel

REGISTREREN MET EMAIL

Ingelogd? Sluit dit kader en vernieuw de pagina. Zo makkelijk is het!